В Україні стартували продажі нового смартфону Lenovo S580

Апарат має полікарбонатну задню кришку, яка імітує метал, а також 5-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю 1280х720 пікселів. Також на борті чотириядерний процесор Qualcomm Snapdragon 200 MSM 8212 з тактовою частотою 1.2 ГГц, 1 Гб "оперативки" і 8 Гб вбудованої пам'яті. Передбачений слот для карт MicroSD обсягом до 32 Гб.

Крім того, є дві камери: основна на 8 мегапікселів, фронтальна – на 2 Мп. Працює смартфон під управлінням операційної системи Android 4.3 Jelly Bean з оригінальною оболонкою та набором фірмових додатків. Ціна Lenovo S580 – 2800 гривень.

Компанія Omron створила робота для гри в настільний теніс

Тринога машина має зріст 2,7 метра і важить 600 кілограмів. Особливість – в інтелектуальному програмному забезпеченні. Робот підлаштовується під стиль та рівень кожного спортсмена та намагається підтримувати якомога довшу гру.

Завдяки вбудованій камері Omron спостерігає за позицією м'ячика, суперника і його ракетки, щоб вирахувати траєкторію польоту і швидкість. Після цього розраховує з якою силою та під яким кутом потрібно відбити м'яч. Причому машина намагається потрапити у таке місце на столі, до якого зможе дотягтися опонент. Усі розрахунки відбуваються за частку секунди.

На прикладі цього робота Omron демонструє свої досягнення в сенсорних системах і технологіях управління. За словами представників компанії, їхні рішення можна буде застосувати у роботах, які в майбутньому допомагатимуть людям.

Компанія Polar представила "розумний" годинник для бігунів

Ґаджет під індексом M400 суміщає функції GPS-трекера та монітора фізичної активності.

Користувач може відстежувати пройдену відстань, кількість кроків, швидкість, а також зміну висоти над рівнем моря. Також годинник здатний вирахувати кількість спалених калорій, тривалість і якість сну, а з додатковим датчиком – виміряти ще й кількість серцевих скорочень.

Polar M400 обладнаний монохромним дисплеєм та акумулятором, якого вистачає на 8 годин роботи в режимі GPS-трекера і до 24 днів в режимі звичайного годинника. Ґаджет витримує занурення на глибину до 30 метрів.

Ціна стандартного Polar M400 – 160 євро. Версія з датчиком серцевих скорочень обійдеться на 40 євро дорожче.