Про це повідомляє прес-служба відомства.

3 листопада відбулося засідання експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів при Держкіно, яка рекомендувала заборонити трансляцію на території України 69 стрічок за участю Пореченкова.

Російський актор Пореченков своїми діями зі зброєю в руках на підтримку тероризму вивів себе за межі контексту культури і мистецтва. Демонстрація фільмів з його участю після такого вчинку була б моральною підтримкою і поширенням ідеології тероризму і екстремізму, - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Серед заборонених до показу — серіали "Бандитський Петербург. Барон", "Вулиці розбитих ліхтарів" 1 сезон, "Особливості національного полювання в зимовий період", "Особливості національної політики", "Ліквідація", "9 рота", "Вбивча сила" 1-6 сезони, загалом, 69 фільмів.

Додамо, міністр культури Євген Нищук заявив, що в Україні заборонений показ трьох фільмів за участю російського актора Михайла Пореченкова.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронне відомство відкрило кримінальне провадження щодо російського актора Михайла Пореченкова за ч.4 ст. 260 Кримінального кодексу України ("Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань").

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України. Акторові “світить” 8-15 років позбавлення волі за участь у терористичній організації, крім того, СБУ планує оголосити його в міжнародний розшук.

Сам Пореченков заявив, що кадри, на яких він стріляє з кулемета в аеропорту Донецька, були постановочними, а патрони — холостими.

У рамках кримінального провадження проти російського актора Михайла Пореченкова Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо розстрілів ним мирних жителів Донецька.

Представництво України в ЄС звернулося до керівництва Євросоюзу з проханням заборонити Михайлу Пореченкову в'їзд та заморозити його активи.