За її словами, якщо Курченко досі проводить ділову діяльність, то він призначає людей. А як він може їх призначати – це вже інше питання. Людина, які втікла з країни, яка в розшуку, не має права продовжувати вести бізнес. І це є питанням прокуратури.

Читайте також: В обох палатах конгресу США дуже серйозна підтримка України, — Мирослава Гонгадзе

Мені здається, що в Україні занадто багато очікувань щодо Заходу та щодо США. Так, на цьому етапі, США і Європа не надали реальної справжньої підтримки Україні, але та підтримка, яку вже надали і яка існує на дипломатично рівні – принципово важлива, – сказала Гонгадзе.

Саме на дипломатичному етапі США виступили лідерами. І це приципово важливий момент. Будуть і наступні кроки від США. Проблема в тому, що Україна хоче все і одразу. Але Захід так не працює. Захід є дуже юридичним. Якщо щось не вказано в документах – вони не будуть цього робити.

Я з самого початку не могла зрозуміти, чому США не беруть участі у європейсько-українсько-російських переговорах. США з самого початку були в процесі, і в якийсь момент вони випали з цього процесу. Я думаю це прорахунок української дипломатії – потрібно було просити, вимагати, – розповіла журналістка.

Також вона додала, що США готові підключатись у конфлікт між Україною та РФ. США задоволені українським урядом, задоволені співпрацею з адміністрацією. Петро Порошенко та Арсеній Яценюк розмовляють однією мовою із лідерами США.

Далі – дивіться у відеосюжеті.