За свідченням чиновників, лише за 7 місяців поточного року у школах виникло 22 пожежі, що завдало збитків державі на 1,5 мільйони гривень.

"На стан пожежної безпеки об'єктів освіти негативно впливає ігнорування окремими керівниками закладів протипожежних вимог. Із запропонованих вимог до виконання протипожежних заходів понад 16% залишилися невиконаними. Найгірший стан склався у місті Києві, де залишаються невиконаними 38%", - каже Департамент пожежної безпеки Дерінспекції техногенної безпеки Павло Афанасьєв.

За порушення вимог пожежної безпеки понад 12 тисячам керівників навчальних закладів довелося сплатити штраф - від 50 до 160 гривень. У держінспекції наголошують - потрібно не лише карати керівників, а й виховувати саму молодь.

"Ми плануємо запровадити окремий курс саме щодо дотримання пожежної і техногенної безпеки в навчальних закладах для дітей, крім того в нас з дітками проводиться ще робота така, що в нас є фестиваль Дружин юних пожежних. Дітки там в ігровій формі, такій розважальній представляють на розсуд суддів і інших дітей правила пожежної безпеки", - каже керівник прес-служби Державної інспекції техногенної безпеки України Валентина Шаповалова.

З початку року від вогню постраждали школи у Львівській, Донецькій, Вінницькій, Миколаївській та Черкаській областях.