"Кожна людина, яка звертається та реєструється у регіональних штабах, гарантовано отримує соціальну допомогу від держави, тимчасове житло та медичну і психологічну допомогу, а також має можливість працевлаштуватися", — пише урядовий портал.

Допомогу у працевлаштуванні переселенцям мають надавати центри зайнятості, які, згідно з повідомленням, вже працевлаштували 5 тисяч 193 особи.

"Громадяни можуть самостійно, за допомогою інтернет-порталу "Труд", здійснювати пошук роботи шляхом перегляду вакансій та безпосередньо звертатися до роботодавця. Для оперативного підбору громадянам роботи функціонує також сервіс "Пошук роботи" Державної служби зайнятості за номерами 0-800-50-50-60 зі стаціонарного телефону та 730 — з мобільного", — розповіли в Яценюка.

У Кабміні зауважили також, що внутрішньо переміщені особи мають можливість отримувати пенсії за місцем тимчасового перебування.

"Крім того, вимушені переселенці постійно отримують гарантовану соціальну допомогу від держави. На цей час вже 41 тисяча 123 особи отримують різні види соціальної допомоги", — йдеться в заяві.

До слова, на засіданні Радбезу ООН заявила, що допомоги потребують 5 мільйонів людей на Донбасі по два боки фронту.