Про це йдеться в його заяві.

"Я хочу висловити мої сердечні співчуття українському народу й уряду за всіма загиблими в драматичних актах насильства, що охопила східні регіони країни", - йдеться в заяві.

Президент Європейської Ради наголосив, що хоча законні сили повинні використовуватися зі стриманістю, разом з тим немає жодних сумнівів у тому, що українська влада має зобов'язання і відповідальність відновити порядок на своїх кордонах.

Читайте також: Олланд висловив співчуття у зв’язку з загибеллю українських військових

"Також немає сумнівів, що озброєні бойовики, що тероризують і вбивають громадян в Україні, користуються зовнішньою підтримкою, включаючи поставки зброї і підтримку іноземними бойовиками", - йдеться в заяві Ромпея.

"Як країна-сусід Росія несе первісну відповідальність за забезпечення того, щоб такі поставки і зовнішня підтримка з-за кордону були негайно зупинені", - додав президент Європейської Ради.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко скликає у понеділок засідання РНБО. На порядку денному – операції з відновлення державного кордону і рішучі кроки по запровадженню мирного плану на Донбасі.