“Другий клас буде коштувати дорожче, ніж купейний вагон. Трохи дорожче, приблизно 200 грн, можливо трошки дорожче. Я поки що не знаю від чого мені "танцювати", мені ще повністю не дали результати обкатки поїзда, поїзд ще не пройшов випробування, він тільки заходить на випробування”, - сказав заступник генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Гладкіх.

Двоповерхові поїзди “Інтер-сіті” марки Skoda та швидкісні поїзди категорій “Інтер-сіті плюс” марки Hyundai стануть на колії вже 27 травня. Вони зможуть розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину.

“В напрямку “Київ-Харків” у нас буде нормо-графік закладений 3 пари, поїздами, які будуть обслуговуватися Hyundai. Також, виробництва Hyundai - напрямок “Київ-Донецьк”, 2 пари поїздів закладені в новому графіку, і в напрямку “Київ-Львів” закладено три пари поїздів”, - каже начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько.

За попередніми підрахунками "Укрзалізниці", пасажиропотік на швидкісних маршрутах, що з’єднують основні населені пункти, збільшиться в понад 4 рази.