“Конкурсу на заміщення вакантних посад, який відбувається при будь-якому призначенні суддів, не відбувалося. І крім того, будь-який суддя, якщо він переходить з одного суду в інший, він здає кваліфікаційні екзамени. Вища рада юстиції засвідчила, що ні першої, ні другої процедури не було”, - сказав народний депутат України, “БЮТ-Батьківщина” Юрій Одарченко.

Правники переконують, у разі визнання Родіона Кірєєва неповноважним суддею, вирок щодо Юлії Тимошенко буде скасовано. Водночас юристи розповідають, що подібна практика в Україні нині виглядає фантастикою.

“Є поняття - честь мундиру, тому суддя в такій же мантії, який сидить в кріслі адміністративного судді, він ніколи не прийме рішення про те, що суддя Кірєєв незаконно був призначений на посаду, навіть якщо і будуть переконливі докази”, - каже юрист Юрій Мартиненко.

Нагадаємо, під час розгляду “газової справи” соратники Тимошенко нарікали, що на Родіона Кірєєва впливає Адміністрація Президента. Тоді ж “бютівці” заявили, що суддя закрив 20 з понад 30-ти справ проти людей, які виробляли і збували наркотики.