Але як з'ясувалося, якщо темперамент і розум передається у спадок, то і відчуття щастя людина може отримати генетично, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Настрій людини залежить від кількості в організмі нейромедіатора під назвою серотонін. Він впливає на клітини мозку і тим самим регулює рівень нашого настрою. За його вироблення відповідає ген 5-HTT, який існує у вигляді двох модифікацій алелів — короткого і довгого.

Читайте також: Стрес передається з генами

Від батьків кожна людина може отримати по одному аллелю — або довгиий, або короткий. Як з'ясувалося в результаті досліджень, проведених серед тисячі пар американських близнюків-підлітків, найбільш щасливими себе вважають ті, хто отримав від батьків комбінацію з двох довгих алелей — таких виявилося 17%. Серед володарів комбінації довгий-короткий — 8 % щасливих. Найбільш "нещасними" виявилися ті, хто успадкував два коротких алелі.

Причому, як показали дослідження, відчуття щастя залежить і від національної приналежності. Так серед вихідців з Азії щасливих виявилося менше, ніж серед уродженців Африканського континенту. Вчені пояснюють це тим, що Африка відрізняється від інших країн світу найбільшим генетичним розмаїттям.

Читайте також: Характер дитини залежить від батьків