Вдова Гонгадзе назвала рішення суду у справі Кучми "цвяхом у труну українського правосуддя".

"Рішення Печерського суду про закриття справи проти Кучми не знімає підозри у його причетності до замовлення вбивства Георгія. Справа не розглядалася по суті, процес став прикладом повного ігнорування закону з боку суду", — заявила Мирослава Гонгадзе в інтерв'ю Радіо "Свобода".

За її словами, кількість процесуальних порушень, вчинених судом, "перевищила всі допустимі норми".

"І цим рішенням суд забив, мені здається, ще один цвях у труну українського правосуддя", — додала вона.

"Заяви Кучми про те, що він хоче розслідування справи, є справжнім блюзнірством. Ті, хто хочуть реального розслідування, не посилають своїх адвокатів на відверте порушення закону для того, щоб з технічних причин закрити справу. Ми абсолютно точно оскаржимо це рішення. Це питання принципу", — зазначила вона.

Нагадаємо, 7 грудня адвокати другого президента України Леоніда Кучми відновили досудове слідство про порушення щодо нього кримінальної справи за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. А 14 грудня суд постановив, що до смерті Ґонґадзе Кучма не причетний і справу проти нього закриють. Пізніше Леонід Кучма висловився, що хоче аби знайшли винуватців вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Моя мета — не тільки реабілітація мене особисто. Справа моєї честі — повернення доброго імені не тільки Кучми, а й Україні, на чолі якої я стояв більше десятиліття. Я наполягаю на тому, щоб розслідування "касетного скандалу", пошук його замовників і істинних винуватців вбивства Георгія Гонгадзе були продовжені. Зі свого боку я готовий зробити для цього все, що тільки може знадобитися від мене", — підкреслює другий президент.