"Запропонований проект закону не був тим, який представники Венеціанської комісії обговорювали з представниками української влади. Він також не є тим, який було рекомендовано Резолюцією ПАРЄ 1755", - йдеться у висновках Венеціанської комісії, зазначив Немиря.

"Вибори за змішаною системою і виборчий бар’єр, а також заборона на участь у виборах виборчих блоків є рішенням правлячої більшості, яке вона зробила в односторонньому порядку і без консультацій з представниками інших політичних партій і громадянського суспільства", - резюмує Венеціанська комісія.

За словами Немирі, Венеціанська комісія висловила жаль, що розробники проекту закону про вибори проігнорували рекомендації щодо взяття за основу проекту виборчого кодексу, який отримав схвальну оцінку Венеціанської комісії ще у грудні 2010 року.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що зміни до закону про вибори ухвалюватимуть лише після висновку Венеціанської комісії - дорадчого органу Ради Європи з питань конституційного права, котрий надає висновки про відповідність проектів законодавчих актів європейським стандартам та цінностям.