Міністр закордонних справ Канади Джон Баірд і міністр міжнародного співробітництва Джуліан Фантіно заявили про стурбованість проведенням парламентської виборчої кампанії в Україні після оприлюднення першого проміжного звіту місії спостерігачів "Канадська місія – Вибори в Україні 2012".

"Вільні та справедливі вибори, які відображають волю українського народу, ще можливі. Ще не настільки пізно. Ми закликаємо представників української влади повністю та терміново усунути будь-які порушення виборчого процесу", - сказано в заяві.

"Канада рішуче підтримує український народ у розбудові нації, яка ґрунтується на демократії, повазі до прав людини та верховенстві права. Ми продовжуватимемо пильно стежити за повідомленнями спостерігачів з місця подій із наближенням українських парламентських виборів та підійматимемо ці питання з урядом України", - заявили міністри.

Окрім того, після проведеного впродовж вересня дослідження спостерігачі дійшли висновків, що виборча кампанія в Україні відбувається з процедурними порушеннями, підкупом голосів та обмеженням свободи слова.

До слова, цьогорічна виборча кампанія рекордна за витратами: на неї виділили уже півмільярда.