Про це повідомив секретар міської ради Василь Івко.

Є дві версії, дві дати, коли будуть проводитися вибори — у травні 2015 року та у жовтні 2015 року. На думку фахівців, імовірність того, що вони відбудуться в травні, залишається сумнівною, оскільки задекларовано, що вибори хочуть провести на новій законодавчій базі, — заявив Івко.

Для цього, за словами чиновника, необхідно вносити зміни до Конституції і прийняти ряд змін до Закону "Про вибори до органів місцевого самоврядування".

У коаліційній угоді, зазначено, що вибори повинні проводитися на пропорційній основі з відкритими списками, — нагадав він, повідомивши, що таку думку було озвучено на зборах секретарів міськрад при Асоціації міст України.

Івко додав, що також розглядається варіант скорочення числа депутатів у місцевих радах.

"Є пропозиції скоротити кількість депутатів і в два, і в три рази. Для такого міста, як наш вважають, що 30 депутатів достатньо", — зазначив він.

Нагадаємо, у суботу, 26 липня, близько 10 ранку біля свого будинку пострілом в груди був убитий мер Кременчука Олег Бабаєв. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Встановлено і затримано чотирьох осіб, яких підозрюють у вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва.