Черненко також зазначив, що в суботу на місцевому телебаченні "захопленому" представниками, так званої "Донецької народної республіки" лунали заяви про те, що особи які прийдуть на вибори вважатимуться ворогами "ДНР" і до них будуть застосовані санкції.

Влада Донецька боїться можливого фізичного насильства проти людей, які прийдуть на вибори. Вчора ще комісії у двох округах працювали, ЦВК прийняло рішення перенести 5 окружкомів в аеропорт, проте питання доставки бюлетенів на дільниці і де вони знаходитимуться не вирішене. Якщо вчора Донецьк до виборів був готовий на половину, то ситуацію на сьогодні я не знаю, в тому числі і куди ЦВК зміг доставити бюлетені, мабуть, ця інформація повинна бути секретною. І все-таки я схильний до того, що в Донецьку завтра голосування не відбудеться,
— підкреслив він під час прес-конференції в Києві.

Голова КВУ також повідомив, що спілкувався з помічником мера Донецька — мерія виступає за те, щоб не організовувати вибори, оскільки не гарантують безпеку громадян.

За словами Черненка, в Луганській області ситуація наступна: в 2 округах з 12 (у північних районах області) вибори відбудуться, а округ в Сєвєродонецьку, який ще вчора був готовий до виборів, а "сьогодні виборчком захопили озброєні бандити".

До слова, українська міліція готова забезпечити охорону лише 9 з 34 окружкомів на сході України.