У центрі столиці на віче зібралися близько двох тисяч людей.

Організатори показали присутнім телесюжет про перетин українського кордону колоною бронетехніки минулої п’ятниці. Відтак вигуки ганьба пролунали на адресу в.о. мінітра оборони Михайла Коваля, який з трибуни парламенту того ж дня запевняв, що контроль над кордоном відновлено.

Також спільноти Майдану висловили незадоволення тим, що Президент Петро Порошенко і мер Києва Віталій Кличко знову не відгукнулися на запрошення прийти на віче.

Отаман українського козацтва Микола Бондар надав громаді звіт про дії Майдану минулого тижня. Усі вони стосувалися незадовільної, на думку активістів, роботи Верховної Ради, Київради й суддівського корпусу.

Було також оприлюднене звернення спільнот Майдану до київської влади з такими вимогами:

Розслідування дій попередньої влади

Прозора тарифна політика

Впорядкування роботи комунальників

Скорочення посадовців

Створення відкритої приймальні Майдану в КМДА

Учасники, серед іншого, обговорили створення меморіалу Небесної сотні. На сайті demos.org.ua буде організоване відкрите голосування за проекти.

Громада також висловила незгоду із намірами київської влади звільнити Майдан від наметів і барикад.

Учасники віче вимагали люстрації чиновників, які вчинили злочини проти Майдану.

Вони також вшанували хвилиною мовчання полеглих у двох війнах – Другій Світовій і тій неоголошеній, яку зараз веде Росія на сході України.

Громада підтримала ідею про створення люстраційної бази, озвучену членом люстраційного комітету Майдану Сергієм Бойком.

До слова, у Кіровограді презентували збірку поезій "На барикаді", у ній 29 авторів написали вірші про революцію в Україні та про події на сході.