Спосіб життя, аварії (випадкові чи підставні), важкі хвороби забрали легенд, але вони вічно житимуть у своїх піснях...

Висоцький: не витримав власного ритму життя

Кумир мільйонів Володимир Висоцький "помирав" двічі. Рівно за рік до смерті музикант і артист пережив клінічну смерть. Це відбулося 25 липня 1979 року під час гастролей.

Рівно за рік 25 липня 1980 року о 4:10 ранку у власній квартирі Висоцький відійшов в інший світ. Не витримало серце.

За три дні Висоцького ховала, здавалося, вся Москва, хоча офіційного повідомлення про смерть не було. Росія проводила Олімпіаду.

Тільки над віконцем театральної каси було вивішене скромне оголошення: "Помер актор Володимир Висоцький".

Цой: смерть оповита таємницею

15 серпня 1990 року символ покоління Віктор Цой загинув у автокатастрофі, коли повертався з рибалки у Прибалтиці. Цой зіткнувся з "Ікарусом". Москвич, в якому їхав музикант, від удару викинуло на 100 метрів у річку.

За офіційно версією, Цой заснув за кермом.

Але багато хто в офіційну версію не вірить. Існує кілька думок про причину загибелі кумира. Серед версій — навмисне вбивство Цоя через "неугодність" радянській владі.

19 серпня Цоя поховали на Богословському цвинтарі у Санкт-Петербурзі. Сотні людей прийшли на похорон Віктора. Ніхто не бачив Віктора Цоя мертвим — його поховали у закритій труні.

На похорон приїхала велика кількість людей, серед інших розпрощатись із Віктором приїхали й відомі музиканти і актори. Фанати декілька днів не відходили від могили.

Смерть Цоя стала справжнім шоком для шанувальників. Підлітки накладали на себе руки через смерть кумира.

Кузя: його забрала важка хвороба

Легенда української рок-музики, вокаліст "Братів Гадюкіних" Сергій Кузьминський, більш відомий як Кузя, покинув цей світ 3 серпня 2009.

Кузя пережив важку і тривалу хворобу — рак гортані.

Помер він у Києві, але поховали його у Львові на Личаківському цвинтарі, де ховають почесних людей міста.

На його похорон, 6 серпня, прийшли тисячі людей.

3 червня 2011 року у Київському палаці спорту "Брати Гадюкіни" разом із найкращими українськими рок-музикантами зіграли концерт пам'яті Сергія Кузьмінського "Я вернувся домів".

Мало не кожен з виконавців, вийшовши до мікрофона, розповідав, як колись і подумати не міг, що виступатиме на одній сцені з культовим гуртом "Брати Гадюкіни".

Кузьма: важко повірити у цю втрату

Сьогодні Україна прощається ще з однією легендою — з життя пішов Андрій Кузьменко, який залишиться у наших серцях як Кузьма.

Вранці 2 лютого Кузьма повертався з концерту у Кривому Розі, по дорозі він зіткнувся з молоковозом. Від отриманих травм музикант помер на місці.

Ще у день загибелі тисячі людей вийшли вшанувати пам'ять Кузьми у різних містах України. Фанати приносили квіти, свічки, співали прості і життєві пісні кумира.

4 лютого тіло Андрія привезли в Приображенську церкву у Львові. З 16 години і аж до ранку усі охочі могли попрощатися з рок-легендою. Черги до труни музиканта були вражаючі.

Сьогодні Кузьму поховали у Брюховичах, містечку поблизу Львова, де живуть рідні музиканта.

Спіть спокійно, наші кумири, для нас Ви вічно живі у своїх піснях…