"Ми вимагаємо від Романа Забзалюка публічних вибачень. І якщо він цього не зробить за власною згодою, то він вимушений буде це зробити за рішенням суду", — сказав Каплієнко.

Крім того, додав він, група "Реформи заради майбутнього" вимагає від депутата повернути гроші, які йому були надані на лікування.

"Про ці гроші ми говорили декілька днів, і він знає, що тільки завдяки їм він залишився здоровим", — сказав нардеп. У той же час, він так і не назвав, про яку саме суму йдеться.

Також група вимагає від ГПУ швидше розібратися в "цій піар-акції БЮТу".

"Ми також вимагаємо за результатами розгляду в Генеральній прокуратурі України та регламентним комітетом Верховної Ради поставити питання про зняття недоторканності з Романа Забзалюка", — сказав він.

Володимир Каплієнко наголосив, що подібна акція фракції "БЮТ-Батьківщина" немає нічого спільного з дійсністю.

"Такі люди, як Турчинов, Кожем’якін, та такі особи, як Забзалюки ходять по туалетах з апаратурою, тому що в залі вони не працюють. Вони шпигують. Бережіться, народні депутати і журналісти. Вас можуть зафіксувати такі, як Забзалюк, в туалеті, в їдальні, роздягальні. А потім спробуйте відмитися", — заявив він.

Нагадаємо, 8 лютого депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк заявив, що його вихід з фракції був операцією, спрямованою на викриття корупційної схеми в парламенті.

На брифінгу у парламенті Забзалюк оприлюднив аудіозаписи, на яких голоси, схожі на Ігоря Рибакова та Романа Забзалюка, говорять про гроші за перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Лідер фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков заявив, що давав Забзалюку ці гроші на лікування та вимагає вибачення.