Відбудеться закрите засідання Верховної Ради. Крім парламентарів у ньому візьмуть участь представники Кабміну, Нацбанку та керівники силових відомств. Під час засідання керівництво держави планує обговорити питання захисту країни, посилення обороноздатності, а також економічної та енергетичної безпеки.

В Уельсі стартує саміт країн-членів НАТО. Делегати з'їзду планують ухвалити "дорожню карту" у відповідь на російську агресію щодо України. Зокрема, керівництво альянсу може погодити рішення про створення нових військових баз в Європі. В рамках саміту заплановане засідання спеціальної комісії Україна-НАТО за участю Петра Порошенка.

Генеральний секретар Ради Європи прибуде з візитом у Москву. На цьому тижні Торбйорн Ягланд зустрічався з президентом України Петром Порошенком та главою українського МЗС Павлом Клімкіним, у Москві ж генсек проведе зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та заслухає його версію того, що відбувається на Донбасі.

Окружний адміністративний суд Києва продовжить розгляд справи про заборону КПУ. Партію комуністів за сепаратизм просить заборонити Міністерство юстиції України. В середині серпня суд оголосив перерву у справі на невизначений термін.