Головна цінність Майдану — люди. Фотолітопис присвячений саме їм. Він складається із трьох частин: мирний протест, боротьба та увічнення пам’яті загиблих. Частину історії тих днів показано у трьох тисячах світлин.

Всі ті кадри, які ми зараз бачили, ті обличчя вказують ще раз нам, що це та подія, за яку Україна понесла велику жертву і тепер ніхто не скаже, що українцям щось легко далося,
— каже "голос Майдану" Євген Нищук.

Читайте також: Крупним планом. Розслідування подій періоду Революції Гідності

Хоча більшого духовного піднесення у новітній історії, здається, українці і не знали, але події Майдану його учасники згадують не завжди із легким серцем.

Приміром, тільки у Святвечір 2014-го року було приготовано 550 тисяч порцій їжі. А на тих таки кухнях працювало до 24 тисяч волонтерів. Потім були штурми "Беркутом" табору протестувальників, а згодом і розстріл "Небесної сотні". Ці події ще мають бути осмислені та описані істориками.

Видавці та ініціатори видання стверджують — це не останні томи. Видаватимуть і надалі, але вже про події та людей у зоні АТО.

До слова, злочини проти учасників Революції гідності розслідують повільно, бо в Україні не змінилась правоохоронна система. Про це 20-го лютого у Києві заявили правозахисники.