“Дуже важливо, щоб ця робота йшла до завершення. Щоби частину питань ми могли вирішити зараз, в цьому році, і прийняти якісь стратегічні рішення. В подальшому, звичайно, нам потрібно поглиблювати питання співробітництва в газовій сфері”, - каже Президент України Віктор Янукович.

“Існують різні підходи, яким чином налагодити це партнерство. Я вважаю, що вже час це зробити. Це було б вигідно і для російського, і для українського народу”, - каже президент РФ Дмитро Медведєв.

Згодом до переговорів приєдналися і прем’єри обох країн. Микола Азаров та Володимир Путін зустрілися пізно ввечері. Розмова тривала до другої ночі. А вже сьогодні зранку Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, заявив - сторони зробили черговий крок для зближення позицій.

“Цілий ряд питань знаходиться в стадії обговорення і погодження, в тому числі питання обсягів прокачування газу, ціни, створення газотранспортного консорціуму”, - каже прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Ці питання остаточно узгоджує українська делегація на чолі з міністром енергетики Бойком і міністром юстиції Лавриновичем, яка залишилась у Москві. Якщо найближчим часом вони досягнуть компромісу з російськими колегами, Азаров пообіцяв скликати термінове засідання уряду, аби внести поправки до бюджету.