На відео видно, як терорист паркує біля урядової будівлі автомобіль з вибухівкою, а потім швидко покидає транспортний засіб за декілька хвилин до потужного вибуху. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Жертвами трагедії, яка передувала масовому вбивству дітей на острові Утойя, стали вісім осіб. Більше 90 людей отримали травми.

Повне відео першого з двох терактів, які Андерс Брейвік влаштував 22 липня 2011 року, було вперше показано по норвезькому телебаченню.

Кадри з камер спостереження свідчать, що о 15:16 за місцевим часом екстреміст припаркував біля урядової будівлі білий "Volkswagen Crafter", начинений 500-кілограмовою вибухівкою.

Через дев'ять хвилин прогримів потужний вибух, спрямований на урядову будівлю, і вибив усі вікна в сусідніх офісах. Під уламками загинули вісім осіб.

Крім того, ще 69 чоловік, більшість з яких були дітьми, Брейвік розстріляв на острові Утойя, куди він вирушив одразу після теракту в центрі Осло.

До речі, у своєму недавньому листі ЗМІ "норвезький терорист" Андерс Брейвік поскаржився на умови у в'язниці та навіть на те, що наглядачі доводять його до самогубства.