"Я вважаю відкладання вирішення цього питання справжньою політичною дурістю і провокацією на адресу Європейського Союзу. Я бачу дедалі менше можливостей для того, аби за цих умов Угода про асоціацію, яка принесла би для більшості громадянок та громадян України великі переваги, вступила в дію", - каже вона в інтерв’ю Deutsche Welle.

Читайте також: Євросоюз чекає від України на ще три "євроінтеграційні" закони

Водночас вона має надію, що сьогодні ввечері, 13 листопада, екс-президенти Кокс та Кваснєвський розтлумачать події останніх днів, які її дуже непокоять.

"Адже, як стало відомо, пана Власенка викликали на допит до Генеральної прокуратури і йому нині заборонено залишати країну. Окрім того, чотирьох депутатів, яких я частково знаю особисто, серед яких пан Немиря, викликали до генерального прокурора. У мене складається враження, що, ймовірно, замість того, аби зійти зі шляху вибіркового та політично мотивованого правосуддя, цей напрямок знову посилюється. У випадку такого розвитку відповідальні за нього - президент Янукович та український уряд - змарнують можливості Угоди про асоціацію", - додає євродепутат.

До слова, ынший депутат Європарламенту Алєксандр Мирський вважає, що Україна має високі шанси на підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, оскільки за останній час суттєво просунулася у виконанні умов Євросоюзу.