Саллі Девіс з Нью-Йорка купила порцію в квітні й залишила в себе на кухні, щоб простежити, як вона змінюватиметься з часом. З їжею, проте, нічого не сталося: вона лише затверділа, як камінь, повідомила Девіс британській газеті The Daily Mail.

Спостерігаючи за стравою, Девіс фотографувала її щотижня. Але за півроку на ній навіть не виросла цвіль.

"Їжа ця на дотик пластмасова, з акриловим блиском", — уточнила Девіс.

Свій проект вона почала, щоб посперечатися зі своїм другом, який стверджував, що будь-який гамбургер почне гнити або пліснявіти через два—три дні перебування поза холодильником. Таким чином, у суперечці фотохудожниця вийшла переможцем.

"Я розповіла своєму другові про шкільного вчителя, який 12 років витримував гамбургер від McDonald’s без жодних змін, а він мені не повірив. Він подумав, що я зійшла з розуму і не повинна вірити всьому, про що читаю. Так що я вирішила спробувати сама ", - пояснила Девіс.

Деякі спостерігачі відзначили, що на фотографіях булочка гамбургера показана під різними кутами. Спираючись на це, вони засумнівалися в тому, що це дійсно одна і та ж сама страва. Але Девіс пояснила: гамбургер дійсно той самий, просто він лежить у тарілці, яка стоїть на шафі, і щоразу доводиться її знімати звідти, щоб зробити чергову фотографію. Тому, коли вона знімає тарілку, гамбургер від руху зміщується.

"Він ж твердий, як камінь, і лежить на скляній тарілці — то ж, звісно, їжа зсувається", — пояснила дослідниця.