Про це він написав у своїй статті в Herald Scotland, коментуючи бажання окремих політичних сил позбутись британської ядерної зброї, розташованої на території Шотландії.

Вам варто скористатись пошуком Google і знайти інофрмацію про Будапештський меморандум від грудня 1994 року,
— зазначив Робертсон.

Колишній Генеральний секретар НАТО нагадав, що сторони, які підписали меморандум, зобов'язались поважати український суверенітет, але на ділі цього не сталось.

"Ці країни (гаранти безпеки України згідно з Будепештським меморандумом — Росія, США і Великобританія — "24") разом з Францією та Китаєм, пообіцяли: поважати українську незалежність і суверенітет в існуючих кордонах, утримуватися від загрози або застосування сили проти України і утримуватися від використання економічного тиску на Україну з метою вплинути на її політику. Чи ці обіцянки добре виглядають в світлі кривавої бійні, яку ми бачимо на наших телевізорів щовечора?" — йдеться в статті колишнього Генсека НАТО.

"Чи був би Крим захопленим і східна Україна окупованою, якби українці залишили деяку зі своєї ядерної зброї?" — підсумував Робертсон.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача об’єднаних сил НАТО в Європі, американського генерала Філіпа Брідлава, в Дебальцевому й околицях режиму припинення вогню не було від самого початку його оголошення.