Про це повідомила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

"Вони були госпіталізовані в досить важкому стані. Їх доставили без будь-якої медичної допомоги на територію РФ, без будь-яких документів, які дозволяли б перетнути українсько-російський кордон", - заявила вона в ефірі телеканалу "112.Украіна".

За її словами, важкий стан дітей викликаний тим, що їх перевозили без належних умов протягом декількох годин у спекотну погоду.

Омбудсмен повідомила також, що зараз в лікарні перебувають представник президента РФ по Ростовській області з питань дітей, представник МЗС РФ, два представника Генерального консульства України в Ростовській області.

У той же час, зазначила Лутковська, терористи "ЛНР" і "ДНР", які виставили свій пост на території лікарні, перешкоджають намірам української сторони повернути дітей на Батьківщину.

"Бойовики на території лікарні облаштували пост для того, щоб не випустити цих дітей в Україну", - зазначила Лутковська.

Український омбудсмен повідомила, що дітей готовий прийняти Харківський Будинок малятка.

Нагадаємо, 8 серпня вечором уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що терористи "ЛНР" вивезли з Луганська в Росію 7 дітей-інвалідів.