Про це повідомляє Радіо Свобода, посилаючись на джерела у партії "Русское единство", яку очолює Аксьонов.

За попередньою інформацією, на Андрія Щекуна та Анатолія Ковальського напали невідомі на залізничному вокзалі. Працівники транспортної міліції намагалися втрутитися в інцидент, але нападники представилися представниками "Русского единства" і "дружинниками АРК" і забрали українських активістів із собою.

За даними інтернет-видання "Центр журналістських досліджень", факт перебування Щекуна у структурах "Русского единства" підтвердив заступник голови Верховної Ради АРК Григорій Іоффе. Пізніше він повідомив, що в офісі партії, куди Щекуна спершу вивезли, його не знайшли, тож тепер "його шукає вся партія".

За інформацією того ж видання, викрадених активістів побили і вивезли за межі Сімферополя, ймовірно, на Південне узбережжя Криму.

У прокуратурі Криму повідомили, що за фактом викрадення Андрія Щекуна та Андрія Ковальського розпочато кримінальне провадження.

Андрій Щекун та Анатолій Ковальській були одними з організаторів мітингу на честь 200-річчя Тараса Шевченка і проти російської агресії у Криму.

Нагадаємо, сьогодні у Криму також затримали та викрали групу журналістів, які прямували до Криму з боку Херсонської області.