У рейтингу журналу за 2010 рік В. Пінчук посів 7-е місце в категорії "Мислителі" (Thinkers). Рейтинг журналу "Тайм" "100 найвпливовіших людей світу" (Time 100: The World's Most Influential People) - один з найбільш авторитетних світових рейтингів, який публікується з 2004 року. У цьому році журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники, мислителі і герої. Журнал містить у цей список "трендсеттерів" - тих людей, які формують і змінюють світ. Авторитетний список не політичний за своєю природою - люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом і моральним прикладом учасників списку.

В. Пінчук став єдиним українцем серед учасників списку в 2010 році. Коментуючи входження в рейтинг, він сказав: "Потрапити в рейтинг 100 найвпливовіших людей світу такого видання як" Тайм "- це велика честь для мене. Це знак того, що ти працюєш у вірному напрямку. Участь у рейтингу - це і певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівня".

Він також додав: "Я і мій фонд будемо робити все для того, щоб у наступних списках рейтингу з'являлися нові українські імена: громадських лідерів та політиків, мислителів і художників, музикантів і спортсменів - особистостей такого масштабу, які будуть здатні змінювати Україну і світ на краще".

Серед інших учасників рейтингу - такі політичні та державні діячі, як Луїс Інасіо Лула де Сілва, Барак Обама, Режеп Ердоган, Домінік Стросс-Кан. У нього також увійшли бізнесмени та громадські діячі: Стів Джобс, Білл Клінтон, Джет Лі, Опра Вінфрі, Елтон Джон. В також список увійшов художній керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі (Російська федерація) Валерій Гергієв.

У 2005 році в список рейтингу "100 найвпливовіших людей світу" журналу "Тайм" вперше увійшов українець - Віктор Ющенко, на той момент президент України.