Двигуни, мазут, ключі – з ними весь свій вільний час проводить автогонщик Юрій Берко. Вже три місяці пропадає в своєму гаражі втілюючи заповітну мрію – створити нове авто для АТО. Швидкий, надійний, всюдихідний – головні якості майбутньої розвідувальної машини. Вона чимось схожа на гоночний багі. Та Юрій переконує – аналогів його творінню у світі немає, він усе робить з нуля.

Аби не втрачати на швидкості, бронюватимуть лише двигун. По пересічній місцевості багі – розвідник може рухатись зі швидкістю 130 км за годину. При проектуванні врахували і побажання військових.

Орієнтовна вартість розвідувальної машини 65 тисяч гривень. Та Юрій вирішив її подарувати вінницькому батальйону. Вже навіть визначився з новим власником. Ним стане один з розвідників, який зараз лікується після поранення у вінницькому шпиталі. Як одужає, поїде на фронт на новенькому АТОмобілі.

Нагадаємо, у Дніпропетровську жінки-волонтери перейшли до виготовлення "сніжних" маскувальних сіток для бійців АТО. Маскувальні сітки білого кольору призначені для зими.