Головний обвинувачений отримав 15 років тюрми. Преса слухала висновки суду стоячи. Умисне вбивство з обтяжуючими обставинами у нетверезому стані, приховування та фальшування обставин інциденту, як наслідок - небезпека для суспільства - це далеко не весь перелік факторів, що вплинули на вирок суду. Відтак, хоч Лозінського і не засудили довічно, проте термін утримання за ґратами дали максимальний.

"Лозінського Віктора визнати винним у вчиненні злочину передбаченого пунктом 7 статті 115 та ч.2 статті 128 Кримінального Кодексу України та призначити йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Горбенка Євгена визнати винним у вчинені злочину та призначити йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі", - каже суддя Дніпровського районного суду м. Києва Неля Ластовка.

Ще двоє спільників Лозінського Василь Перепелиця та Михайло Ковальський отримали відповідно 4 роки в’язниці та 3 - "умовно". Сам Лозінський вже відсидів більше року свого терміну, поки йшло слідство, проте захист наполягатиме на апеляції.

"Жодного аркушу документу в матеріалах справи немає, який б доводив його вину, і те що я просив в дебатах в суді про його виправдання - це і буде, і ми будемо подавати апеляцію, касацію і навіть будемо до Європейського суду звертатися", - каже адвокат В. Лозінського Віктор Грицюк.

Нагадаємо, як довів суд, два роки тому, Віктор Лозінський у нетверезому стані разом з тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком, начальником міліції Михайлом Ковальским та єгерем Василем Перепелицею стали спільниками у вбивстві селянина Валерія Олійника. Судом доведено що екс-нардеп власноруч вистрілив у Олійника з гвинтівки, а згодом наїхав на нього автівкою аби той не втік. Від травм Олійник помер у лікарні.