"Безнадійне звернення України до Європейського суду, і скоріше всього, воно було направлене на те, щоб просто затягнути процес виконання цього рішення суду. Це рішення Європейського суду підтверджує той факт, на чому наголошує захист, що щодо Луценка постійно порушуються норми процесу, норми Конституції, норми європейського законодавства. Не тільки під час затримання і арешту, в тому числі під час розгляду скарги в суді", – заявив Баганець.

Поміж того, на його думку, завдяки цьому рішенню "Луценка навряд чи відпустять".

"Хоча це є підставою сьогодні Вищому спеціалізованому суду, з урахуванням такого висновку Європейського суду, якщо не скасувати вирок районного суду і закрити справу за відсутністю по ній складу злочину, то хоча б змінити міру покарання на не пов’язану з ув'язненням", – додав адвокат.

Нагадаємо, суддя Київського апеляційного суду Олег Присяжнюк оголосив про перенесення розгляду скарги екс-глави МВС Юрія Луценка та його захисників на завтра, 21 листопада, на 11:00.

У свою чергу, Євросуд з прав людини залишив у силі рішення у справі екс-глави МВС України Юрія Луценка. А прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою відхилив.

За словами адвоката Олексія Баганця, до завтрашнього засідання суду екс-міністр МВС Юрій Луценко перебуватиме у СІЗО.