"Колегія суддів дійшла висновку, що проведення 4 квітня 2013 року 10-го пленарного засідання Ради за адресою вул. Банкова, 6-8, за наявності присутніх 244 народних депутатів України, відповідає вимогам законодавства України", - повідомляє про рішення Вищого адмінсуду його прес-служба.

На думку суддів, це "свідчить про те, що Верховна Рада була уповноважена реалізовувати конституційно визначені повноваження, зокрема приймати закони, які можуть бути подані на підпис Голові Верховної Ради і, у разі їх підписання, у подальшому подані на підпис президенту відповідно до вимог законодавства".

Колегія суддів дійшла висновків, що правомірність обумовлюється тим, що кількісний склад засідання "відповідав законодавчо визначеному кількісному критерію, що не заперечують сторони у справі".

Крім того, суд постановив, що нардепи не чинили протиправно, прийнявши рішення проводити голосування шляхом підняття руки.

Згідно з повідомленням, до ВР позивався громадянин N, прізвище якого не вказують.

Нагадаємо, громадські активісти подали позов проти спікера Володимира Рибака. Про це повідомляє Українська правда, однак видання не називає імен активістів.

Головні претензії громадян - рішення Верховної Ради від 4 квітня не були прийняті на пленарному засіданні. Крім того, опозиціонерам не забезпечили доступу до засідання.

Як відомо, 4 квітня депутати більшості на чолі зі спікером Володимиром Рибаком організували "виїзне" засідання на вулиці Банковій. На ньому вирішували, як працюватиме і чи працюватиме взагалі це скликання парламенту.