Рободинамік mRobo Ultra Bass

Унікальний девайс створила в'єтнамська компанія TOSY Robotics. Іграшка може відтворювати музику і сама ж танцювати під неї. Для цього у робота вмонтували низькочастотний дифузор та оснастили його пам'яттю, обсягом 2 Гб для зберігання пісень. У продажу новинка з'явиться восени, орієнтовна ціна - $200.

Гра Sphero balls

Набридли ігри на смартфоні? Спробуйте Sphero balls. Це три кольорові кульки з вбудованими моторчиками та Bluetooth-адаптерами. Спеціальний додаток дозволяє керувати ними за допомогою смартфону. Ціна оригінальної забавки - $130.

Технологія тактильної віддачі

Відтепер текстури зображення на дисплеї можна відчути на дотик. А все завдяки інноваційній технології тактильної віддачі, яку розробила компанія Senseg.

“Наш винахід перетворює звичайні сенсорні екрани на дисплеї з динамічним тактильним інтерфейсом. В основі технології - електростатичне поле. Воно дозволяє симулювати різну силу тертя на ділянках дисплея і викликати відчуття текстури на гладкій поверхні”, - розповів віце-президент з маркетингу компанії Senseg Девід Райс.

Електростатичний ефект забезпечує спеціальна плівка. Її можна наносити на сенсорні екрани будь-яких типів і розмірів. Плівка дуже тонка і недорога у виробництві. Перші такі планшетки з'являться вже через рік.

Тактильна технологія ViviTouch

Ще одна тактильна технологія - ViviTouch від американської компанії Artificial Muscle. Розробка орієнтована передусім на ігровий ринок, а точніше - на його мобільний сектор. ViviTouch здатна сформувати різноманітні ефекти тактильної віддачі за допомогою цілого спектру вібрацій - від 50 до 300 Гц. Час відклику - не більше 5 мс.

“Приміром, пінбол. Ви відчуваєте, як м'ячик стукається об стінки та бампери. Таке враження, наче граєш у реальний пінбол. Ця технологія значно урізноманітнює ґеймплей, не важливо, які ігри Ви граєте. Але як на мене, найкращий ефект - у шутерах”, - каже генеральний директор компанії Artificial Muscle Дірк Шапелер

Секвентатор Ion Proton Sequencer

І на завершення - революційний секвентатор Ion Proton Sequencer від компанії Life Technology. Пристрій здатний прочитати весь геном людини за один день і за тисячу доларів. Ще кілька років тому для цього потрібно було до двох місяців і близько $50 тис.