Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидців.

Усього кордон перетнули близько 30 бронемашин і військових вантажівок та солдати. Очевидці повідомили, що військові розбили табір неподалік від населеного пункту Гуріел.

Reuters зазначає, що ефіопські війська часто перетинають кордон з Сомалі, проте практично ніколи не просуваються вглиб території сусідньої держави.

В уряді Ефіопії не підтверджують, але й не спростовують факт перетину кордону. У той же час, анонімне джерело в керівних колах країни повідомило, що, ймовірно, ефіопські війська надаватимуть підтримку Кенії в операції проти пов'язаного з "Аль-Каїдою" угруповання "Аль-Шабааб", що контролює значну частину Сомалі.

Кенійські війська почали військову операцію проти "Аль-Шабааб" на початку жовтня 2011 року через численні напади і викрадення людей на території Кенії, до яких, як вважає влада країни, причетні бійці угруповання. Військове командування Кенії оголосило операцію безстроковою і зазначило, що вона буде тривати до тих пір, поки бойовики не будуть знищені.

Востаннє Ефіопія на постійній основі вводила свої війська в Сомалі в 2006 році для боротьби з радикальною організацією "Союз ісламських судів". Тоді більшість населення негативно поставилося до знаходження в країні ефіопських військових, що привело до зростання популярності місцевих екстремістських угруповань. Ефіопські війська були виведені із Сомалі в 2009 році.