Про це повідомляє прес-служба Міноборони Росії, передає “РБК – Україна”.

“Літаками військово-транспортної авіації в цілях перевезення військ в пункти постійної дислокації з Ростовської, Бєлгородської та Брянської областей вже здійснено більше 20 рейсів, близько 20 залізничних ешелонів з особовим складом, військовою технікою та озброєнням і матеріальними засобами підрозділів Міноборони перебувають на шляху прямування”, - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що маршрути і порядок руху автомобільних колон, залізничних ешелонів і літаків військово-транспортної авіації пророблялися так, щоб мінімізувати незручності для автомобільних, залізничних та авіаційних сполучень.

Згідно із наказом російського міністра оборони Сергія Шойгу, підрозділи збройних сил РФ, які перебувають на навчаннях в прикордонних з Україною областях, повертаються до місць постійної дислокації.

Президент Росії Володимир Путін у Китаї ще раз заявив, що війська Російської Федерації відведені від кордонів з Україною.

Втім, речник Білого дому Джей Карні зазначив, що поки рано говорити про відведення російських військ від кордону з Україною.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк також вважає, що заяви Російської Федерації щодо відведення військ від українського кордону є “блефом”, адже провокації за участю озброєних терористів на кордоні продовжуються.