Як повідомляють “9news”, загиблими заручниками виявилися 34-річний чоловік і 38-річна жінка. Також загинув 49-річний ісламіст Ман Гарон Моніс. Цю інформацію підтвердив поліцейський комісар Ендрю Сципіон.

Чотири людини отримали поранення в результаті протистояння, в тому числі заручник, який був поранений в плече.

Загалом, за даними поліції, були захоплені 17 заручників. Близько 11 осіб втекли під час облоги: п'ятеро людей втекли до 7-ї вечора і в п'ять-шість осіб вибігли з кафе у хвилини, коли з кафе було чути стрілянину.

Поліція почала негайне розслідування стрілянини і ще не відомо, хто здійснив фатальні постріли. Наразі Мартін Плейс – вулиця, де розташоване "Lindt Chocolat Cafe", - заблокована зона, де триває розслідування. Офісних працівників просять за можливості працювати з дому.

Протистояння в кав’ярні в центрі міста, де в понеділок зранку були захоплені заручники, протривало понад 16 годин.

Як повідомляє The Guardian, прем'єр-міністр Тоні Еббот заявив, що Комітет національної безпеки Австралії зустрінеться найближчим часом, щоб розглянути цю ситуацію.

За даними поліції, нападником був 50-річний утікач із Ірану на ім’я Ман Гарон Моніс. Він уже перебував в Австралії під слідством щодо низки злочинів, зокрема, за 22-ма пунктами за сексуальне насильство і 14-ма пунктами за напад з обтяжливими обставинами. Був випущений на волю під заставу. Він був також визнаний винним у розсилці листів із погрозами й образами родинам австралійських військовослужбовців, які загинули за межами країни.

Нагадаємо, у Сіднеї, найбільшому автралійському місті, 15 грудня з 9:45 за місцевим часом невідомий утримував у заручниках відвідувачів “Lindt Chocolat Cafe”. Зловмисник заявляв, що дві бомби знаходяться в кафе, а ще дві - у центральному районі Сіднею.

Після 16-годинної облоги і штурму поліція Сіднея вбила ісламіста. Операцію оголосили завершеною.

Фото: 9news, The Guardian