"Щодо того, що відбувається в Криму, то це треба вивчити більш детально і ретельно. Я не готовий зараз давати якісь радикальні оцінки щодо участі, втручання тих чи інших сил у ці внутрішні процеси", - сказав Макей.

Він наголосив, що в Україні живуть люди з різними поглядами і це треба враховувати.

"Треба розуміти, що в тому ж самому Криму проживає величезна кількість людей, які не зовсім згодні з тим, що відбувається у Києві. Точно так само східна частина України дотримується певною мірою інших поглядів, ніж західна частина України", - зазначив дипломат.

Читайте також: Янукович сам попросив Путіна використати збройні сили проти України, — представник РФ в ООН

"Ми зацікавлені у тому, щоб Україна залишилася стабільною, територіально цілісною, незалежною державою, щоб там не було того, що відбувається сьогодні", - сказав Макей.

Глава МЗС Білорусі додав, що Мінськ дуже обережно спостерігає за ситуацією, тому не може вже сказати, чи визнають вони нову владу в Україні.

"На жаль, та інформація, яка надходить з України, говорить про те, що з перемогою так званого Майдану абсолютно нічого не закінчилося. Це ще, можливо, тільки початок", - вважає міністр.

Він наголосив, що влада Білорусі не допустять "українського сценарію" в країні.

Читайте також: Spiegel дезінформує своїх читачів про ситуацію в Україні [Фото]

"Ми жодною мірою не допустимо, щоб у Білорусі відбулися подібного роду процеси або відбулося зростання злочинності за рахунок припливу нелегальної злочинності з південних наших областей", - зауважив Макей.

"Що стосується перенесення цих явищ на територію Білорусі, я абсолютно скептично дивлюся на подібного роду твердження. Чому? Тому що ситуація в Білорусі і ситуація в Україні радикально відрізняються", - вважає міністр.