При цьому, видання Lenta.ru повідомляє про вдвічі меншу кількість учасників – менше 50 тисяч.

У поліції зазначили, що організаторів акції на Поклонній горі можуть притягнути до відповідальності за перевищення заявленого числа мітингувальників. Спочатку заявники мітингу на Поклонній горі повідомили московській владі про плани залучити на акцію 15 тисяч осіб.

Перед присутніми на "антипомаранчевої акції", як повідомляє РИА-Новости, вже виступили письменник Едуард Багіров, політичний коментатор Сергій Кургінян і журналіст Максим Шевченко. Російський журналіст Михайло Лєонтьєв зі сцени говори про небезпеки громадянської війни та назвав опонентів на Болотній площі – "болотним слизом". Інший політичний діяч Олександр Проханов заявив, що "Оранжевий колір – колір собачої сечі на снігу".

Як повідомляє РИА-Новости, станом на 14.14 за московським часом, мітинг на Поклонній горі закінчився.

У той же час, за даними правоохоронних органів, в опозиційному ході до Болотної площі беруть участь близько 23 тисяч чоловік. Дані про чисельність обох акцій були озвучені владою через 20 хвилин після початку обох акцій, які офіційно стартували о першій годині дня за московським часом.

Зі сцени виступає політик Ілля Яшин та інші опозиційні лідери.

Разом з тим, на альтернативний мітинг опозиції на проспекті Сахарова практично ніхто не прийшов,а мітинг партії Володимира Жиріновського тривав 25 хвилин.