"15 травня цей суд уже повинен був розглянути касацію Тимошенко, тому що це касаційний суд, це не суд першої інстанції, там людина не повинна бути присутньою. Тим більше Юлія Володимирівна написала вже дві заяви в цей суд", — повідомив Сергій Власенко в ефірі "5 каналу".

"Вони, порушуючи закон, розуміючи, що це може стати певною перешкодою на нашому шляху в Європейський суд з прав людини, вони зараз відтягують цю касацію. Я не вірю в те, що цей суд щось самостійно вирішить. Буде команда від Януковича вирішувати — вирішать, не буде — не вирішать", — резюмував захисник екс-прем'єра.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, як очікується, у вівторок розгляне касацію екс-прем'єра Юлії Тимошенко і її захисту на рішення Печерського районного та апеляційного судів Києва щодо газової справи, за якою екс-прем'єр визнали винною і засудженою до 7 років позбавлення волі.

Додамо, вчора Київський районний суд Харкова переніс судове засідання у справі ЄЕСУ на 10 липня та призначив проведення судово-медичної експертизи Юлії Тимошенко.