"Перебуваючи на волі остання, тобто Тимошенко зможе ухилятися від явки до органів слідства та суду, перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі, а також для забезпечення процесуальних рішень — оце маразм і цей маразм був задоволений. Протягом півтора години ми кричали, що Тимошенко не на волі, вона в тюрмі. Невже ви не бачите, де ви знаходитесь? Вони роблять дебілами весь український народ", — повідомив біля СІЗО Сергій Власенко.

Рішення суддя оголосив в камері Лук’янівського СІЗО. Саме тут сьогодні упродовж 12-ти годин тривало засідання. Тимошенко на слуханні лежала, бо не може вставати через погане самопочуття. Під час засідання їй кілька разів ставало зле — тричі викликали лікарів.

"Останній раз вони написали, що стан здоров’я погіршився, але категоричних протипоказань для слухання справи немає", — додав він.

Напередодні суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков прийняв рішення провести виїзне засідання з обрання для Тимошенко запобіжного заходу у камері Лук’янівського СІЗО.

Сьогодні вранці нардепи від БЮТ заблокували трибуну і президію українського парламенту. Згодом вони назвали вимоги, після виконання яких обіцяють розблокувати роботу Верховної Ради.