Як повідомляє Gazeta.ua, судове засідання відбуватиметься у режимі відеоконференції.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко розкритикував таке рішення суду.

"Петро Кириченко упродовж 17 років мовчав про будь-чию причетність до цього тяжкого злочину. При цьому на початку серпня 2011 року дружина Петра Кириченка Ізабелла проведеною спеціальною операцією за участю депутатів від Партії регіонів була затримана і маючи онкологічні захворювання була поміщена у СІЗО. На початку листопаду їй продовжили термін перебування у Лук'янівському СІЗО ще на 2 місяці", - згадує захисник.

"Однак раптом 15 листопада слідчий випустив її на підписку про невиїзд, а 18 листопада через три дні її чоловік Петро Кириченко дав нібито викривальні свідчення про нібито учать Тимошенко і Лазаренка у вбивстві Євгена Щербаня", - додав Власенко.

Як запевняє захисник Тимошенко, минулого року влітку всі справи проти подружжя Кириченків були закриті, Петро Кириченко отримав доступ до своїх фінансових ресурсів

"Захист вважає, що цей свідок перебуває під шаленим тиском Прокуратури, отримав у них гроші за свої покази. Таким чином його покази не можуть бути достовірними. Абсолютно очевидно, що ця людина є залежною від Генпрокуратури. Його дружина була заручником в Україні, тому сподіватися, що він говоритиме правду, немає жодної надії", - впевнений Власенко.

Захисник також нагадав свідчення Сергія Зайцева, що Кириченко зловживає алкоголем, вживав важкі наркотики та мав "шалену неприязнь до Юлії Тимошенко".

Нагадаємо, Печерський суд Києва сьогодні продовжив розгляд справи про вбивство Євгена Щербаня. Допитують Віталія Гайдука, колишнього співвласника корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Гайдук запевнив, що не має прямих доказів причетності чи непричетності екс-прем’єра Юлії Тимошенко до смерті Євгена Щербаня.

Тимошенко на суді не було.

Наступним свідком на досудовому слідстві у "справі Щербаня" буде колишній радник екс-прем'єра Павла Лазаренка Петро Кириченко.