Її відсутність під час засідання - грубе порушення законодавства, кажуть захисники екс-прем’єра.

“І якщо буде запропоновано слухання справи без Тимошенко, то після того, як вона була позбавлена останнього слова в суді, слухання без Тимошенко в Апеляційному суді - це буде крайом зухвалості і абсолютно не припустимо з точки зору демократичного процесу”, - сказав адвокат Тимошенко Микола Сірий.

Екс-прем’єра можуть принести до суду на ношах, припускає захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко. Він також зазначив, стан здоров’я підсудної погіршується. Захисник екс-прем'єра в суді запевняє, Тимошенко у понеділок вивозили вдосвіта на обстеження.

Правозахисники не бачать в цьому нічого кримінального.

“Це ранковий час, це 5-6 година ранку. Замовляють конвойні машини і співробітники пенітенціарної служби конвоюють до пункту призначення, або працівники міліції. Тому порушень немає, це вирішує керівництво СІЗО, виходячи з оперативних міркувань. Узгоджувати з родичами або захисниками необхідності не було”, - сказав правозахисник Едуард Багіров.

Сама ж ув'язнена відмовляється від лікування, кажуть у Міністерстві охорони здоров'я. Та з огляду на рентген, її життю нічого не загрожує.

“На превеликий жаль, вона відмовилася від цього, це її право. Було проконсультована виключно медичні документи, ті ж самі рентгенівські знімки, на які робилися якісь висновки професором, але наші провідні фахівці, нейрохірурги, колегіально не встановили підстав про необхідність проведення якихось хірургічних втручань”, - каже перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

Нагадаємо, в інтерв’ю одному з закордонних видань, донька Юлії Тимошенко Євгенія Карр заявила, що її мати намагаються вбити шляхом ненадання необхідної медичної допомоги.

У пенітенціарній службі раніше заявляли Юлія Тимошенко симулює хворобу.