"Її стан здоров’я не покращився, її не лікують, оскільки це неможливо в межах СІЗО, а лише колють знеболювальні. Я думаю, що все це робиться навмисне", – сказав Власенко.

Він розповів, що навідався до Тимошенко під час перерви засідання Апеляційного суду, коли судді Олені Сітайло надавали медичну допомогу.

Разом з тим, заступник голови партії "Батьківщини" Олександр Турчинов не впевнений, що Тимошенко зможе взяти участь у розгляді її апеляції 13 грудня.

"Якщо Юлії Володимирівні і далі не будуть надавати мінімальне лікування для того, щоб вона хоча б могла піднятися з ліжка, то мої прогнози дуже песимістичні", – зазначив Турчинов.

Нагадаємо, 1 грудня, у Апеляційному суді Києва розпочався попередній розгляд апеляції на рішення Печерського райсуду, згідно з яким екс-прем’єра Юлію Тимошенко визнали винною у перевищенні повноважень при підписанні газових угод з Росією.

Адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко після того, як судді Сітайло стало погано, назвав вирок суду повним абсурдом і профанацією та спрогнозував, що розгляд апеляції у цій справі буде швидким.

Розгляд справи по суті в Київському апеляційному суді розпочнеться 13 грудня.