"Ми обговорили певні речі, ми обмінялися думками й інформацією і взяли перерву до понеділка для того, щоб подумати про те, яким чином діяти в цій ситуації… Юлія Володимирівна прийме рішення у понеділок (11 лютого)", – заявив захисник.

Власенко також вважає "абсолютно незаконним" рішення судді Оксани Царевич, яке зобов'язує пенітенціарників забезпечити доставку Юлії Тимошенко до столичного Апеляційного суду 13 січня".

"Я вважаю, що дане рішення судді Царевич є абсолютно незаконним, оскільки воно порушує цілу купу норм нового КПК… Зокрема, стаття 135 говорить про те, що якщо особа хворіє або перебуває на лікуванні, то вона не повинна брати участь у слідчих або судових діях. І захист про це говорив неодноразово", – обґрунтував він.

Нагадаємо, Печерський райсуд переніс слідчі дії у режимі відеоконференції у справі про вбивство нардепа Щербаня за участю екс-прем'єрки Юлії Тимошенко на 13 лютого. Водночас, слідча суддя відзначила, що адресу суду надійшли 2 клопотання від підозрюваної Тимошенко.

Як відомо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.