Юлія Тимошенко в небезпеці. За словами її захисника Сергія Власенка, який зібрав екстрену прес-конференцію під стінами Лук`янівського СІЗО, здоров`ю екс-прем`єр-міністра, загрожує туберкульоз.

"Практично, через стінку від камери Юлії Володимирівни знаходиться медична частина слідчого ізолятора, в якій перебувають люди, наскільки нам стало відомо, з відкритою фазою туберкульозу. Це ставить під велику загрозу життя і здоров’я Юлії Тимошенко. Ще раз підкреслюю, її організм ослаблений хворобою, в якій вона перебуває, її організм ослаблений перебуванням у СІЗО", - переконує адвокат Сергій Власенко.

За ґратами Тимошенко вже 49 днів. До екс-прем`єра, як і раніше, не пускають особистого лікаря та медсестру, щоб взяти аналіз крові. Медичну допомогу їй не надають вже протягом 28 днів каже Власенко.

Нагадаємо, вперше захист Тимошенко заявив про погіршення стану її здоров`я 18 серпня. Адвокати попросили Печерський суд допустити до неї в СІЗО лікаря. Втім суд відмовив. А от від проведення обстеження комісією Міністерства охорони здоров’я Тимошенко відмовилася сама.