"Сьогодні "видатний” день, сьогодні юридично завершено формування в Україні поліцейської держави. Сьогодні перший день, коли в Україні працює новий кримінально-процесуальний кодекс, який так розхвалює Янукович і його порадники-дорадники", - зазначив Сергій Власенко.

Захисник Юлії Тимошенко вважає, що цей кодекс – суцільне порушення української Конституції та прав громадян.

Крім того, він звернув увагу на деякі аспекти КПК. За словами Власенка, відповідно до вимог нового КПК, особа, щодо якої порушується кримінальна справа, навіть не ставиться до відома про це.

"Це означає, що проти будь-якого громадянина України можна порушити кримінальну справу, можна проводити слідчі дії, можна збирати докази і людина навіть про це не буде знати", - заявив захисник.

"Я хочу нагадати, що за діючим сьогодні кримінально-процесуальним кодексом, будь-яка особа повинна була бути повідомлена про те, що проти неї порушено кримінальну справу, отримати копію постанови про порушення кримінальної справи і, відповідно, кожна особа мала можливість оскаржити цю постанову, як незаконну. Сьогодні ви можете навіть не знати, що проти вас порушено кримінальну справу”, - підсумував Власенко.

До слова, народний депутат Володимир Олійник повідомив, що завтра зі слідчих ізоляторів по всій Україні вийде багато затриманих, які перебувають під досудовим слідством. Він додав, що причина цьому - вступ у дію нового Кримінально-процесуального кодексу України.