"Сьогодні ЗМІ розтиражували новину з нібито моєю заявою про те, що негласне спостереження за мною під виглядом роздачі рекламної продукції ведуть співробітники СБУ в костюмах мультиплікаційних ведмедів. Я хочу підкреслити, що я ніколи не стверджував подібного. Ми вже встановили особи цих персонажів – це співробітники Головного слідчого управління ГПУ під керівництвом Андрія Станіславовича Курися", – заявив Власенко.

За його словами, це "не перший випадок вільного тлумачення пресою його заяв".

"У нас в країні не тільки у владі працюють професіонали в лапках, але і в засобах масової інформації. Як можна було переплутати СБУ і ГПУ? Я в черговий раз прошу журналістів і редакторів перевіряти інформацію, поширювану від мого імені, щоб уникнути неприємних юридичних наслідків. (…) Ми зараз перевіряємо, хто це робить. Занадто часто в ЗМІ публікуються мої заяви, де три чверті правди, а 25% – повна нісенітниця, яку додають до правдивої заяви, аби виставити мене в ролі клоуна. Цю практику ми припинимо раз і назавжди", – наголосив захисник.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що на захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, у зв'язку з ескалацією ситуації у справі про вбивство Щербаня, значно посилився тиск. Адвокат запевняв, що його вже не раз намагалися отруїти.

Йшла мова про те, що СБУ веде за Власенком стеження.