"Вимагаю негайно внести відомості про припинення права на заняття мною адвокатською діяльністю до Єдиного реєстру адвокатів України, відповідно до п. 7 ст. 32 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", а також надати витяг з Єдиного реєстру адвокатів України... щодо виключення мене з Єдиного реєстру адвокатів України", - йдеться у зверненні Сергія Власенка.

Адвокат засудженої Тимошенко звернув увагу членів Ради на те, що, згідно зі зазначеним законом, право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання раді адвокатів регіону за адресою робочого місця адвоката відповідної заяви.

Напередодні, 22 лютого, Рада адвокатів України повідомила про те, що отримала заяву захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко народного депутата Сергія Власенка, у якій він просить скасувати його адвокатське свідоцтво.

Сам Власенко пояснив, що звернувся до Ради адвокатів із зазначеною заявою тому, що у нього хочуть відібрати депутатський мандат за суміщення діяльності нардепа з адвокатською діяльністю.