На сьогоднішньому брифінгу після допиту свідка ГПУ Сергія Тарути у досудовому розслідуванні щодо справи Щербаня Сергій Власенко дав свою оцінку цій справі.

Захисник Юлії Тимошенко наголосив, що обвинувачення про начебто причетність екс-прем'єра до "справи Щербаня" є сфабрикованим, а показання першого справжнього свідка у цій справі – Сергія Тарути – свідчать про відсутність конфліктів між компаніями ІСД та ЄЕСУ.

"Справи не існує. Показів, які б підтверджували, хоча б якесь відношення Юлії Тимошенко до цієї трагедії, не існує. Всі приводи і підстави, зазначені в повідомленні про підозру, надумані і нічого не мають спільного з реальністю. Вони зародилися у хворобливій уяві слідчих. Все це побудовано на їхніх припущеннях та якихось абсолютно неадекватних оцінках ситуації", - передає слова Сергія Власенка прес-служба "Батьківщини".

За його словами, Сергій Тарута був першим свідком, який був "свідком певних подій". Власенко нагадав, що всі попередні свідки ГПУ посилалися на слова "третіх-четвертих-п‘ятих осіб" і також наголошували про відсутність доказів обвинувачення Юлії Тимошенко.

Тарута, як пояснив Власенко, є свідком, "який особисто приймав участь у переговорах, займався фінансово-господарською діяльності ІСД, який контролював фінансово-господарську діяльність ІСД, виходячи із своїх посадови обов’язків".

"Сьогодні свідок Тарута чітко заявив, що ніяких конфліктів між компаніями ЄЕСУ та компанією ІСД не було. У мене виникає питання: "Яку справу ми слухаємо? Що ми слухаємо?" Насправді після таких показів, прокуратура сама повинна закрити справу і забути про неї, як страшний сон, або розслідувати її у частині пошуку справжніх замовників вбивства Євгена Щербаня, якщо вони вважають, що вони їх не знайшли", - підсумував захисник.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання у справі щодо вбивства Щербаня свідок від захисту Тимошенко Сергій Тарута розповів, що про причетність екс-прем'єра до організації вбивства йому нічого не відомо.