"Перша базувалася на основі повідомлення про підозру, бо з неї абсолютно чітко випливає, що все це робив Кириченко. У повідомленні про підозру, я пояснюю по тому тексту, який був злитий в Інтернет, там є такі слова: Петро Кириченко, нібито отримавши від Павла Лазаренка 500 тис. дол. США за вбивство, усвідомлював, що це гроші за вбивство і він їх передавав", - розповів Сергій Власенко.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він додав, що у першій заяві Кириченко фігурував як співучасник Лазаренка, але після показів Зайцева ситуація змінилася, бо Кириченко виявився організатором убивства, замовником та платником.

За словами захисника Тимошенко, "зі свідченьЗайцева, якщо вірити в його версію подій, у нас з’являється дуже проста і чітка картина: Петро Кириченко, вирішивши догодити Павлу Лазаренку, замовив і оплатив вбивство пана Щербаня".

Власенко зауважив, що свідок Сергій Зайцев посилається на слова Кириченка, якого називає наркоманом, алкоголіком та людиною, яка дуже неприязно ставилася до Тимошенко.

Нагадаємо, за словами захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка екс-прем'єрка написала заяву із вимогою доставити її 19 лютого на засідання печерського райсуду столиці.

Розслідування справи щодо вбивства Щербаня поповнилось свідченнями Сергія Зайцева. Під час допиту в Апеляційному суді Києва свідок Зайцев пояснив своє мовчання тим, що Юлія Тимошенко була при владі.

Він повідомив також, що Лазаренко розказував про інтимні стосунки з Тимошенко. "Лазаренко сам розповідав, що у нього були інтимні стосунки з Тимошенко. А дружина Лазаренка погана, постійно скаржилася моїй дружині, що Тимошенко поламала сім'ю. Я думаю, у них був роман", - сказав він під час допиту.

Як відомо, напередодні суд завершив допит свідка Ігоря Мар'їнкова. Він повідомив, що знав організатора вбивства Щербаня - нині покійного Євгена Кушніра, який, мовляв, йому розказав, що екс-нардепа замовили Лазаренко й Тимошенко. Втім у свідченнях щодо суми замовлення Мар'їнков плутався.

Сама екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готова бути присутньою на слуханні. Лише згодом у Пенітенціарній службі повідомили, що Тимошенко відмовилась від етапування у Київ.

У "Батьківщині", натомість, прокоментували чергову відмову пенітенціарної служби забезпечити присутність Юлії Тимошенко на допитах у Києві. Опозиціонери звинувачують у порушенні закону владу Януковича. Вони продемонстрували заяву Тимошенко, яка від участі у засіданні не відмовляється.