За його словами, взаємне пробачення можливе лише на базі правди.

Коморовський каже, що ухвалена наприкінці червня спільна заява щодо цієї трагедії представниками чотирьох церков з Польщі та України могла б стати основою для майбутнього кращого взаєморозуміння і поєднання двох народів.

Ні насилля, ні етнічні чистки ніколи не можуть бути методом вирішення конфліктів між сусідами чи народами та виправдані політичною, економічною чи релігійною необхідністю,
– прочитав він фрагмент заяви.

Окрім того польський Президент наголосив, що у цьому документі трагедію на Волині називають "злочином", у заяві, додає він, критикують людей, які виправдовують вбивства поляків і перекручують правду.

"Жертвами злочину та етнічних чисток стали десятки тисяч невинних людей, в тому числі, жінок, дітей, старих; передовсім, поляків, але також українців та тих, хто рятували сусідів та рідних", – додав він.

Нагадаємо, 20 червня у Польщі депутати направили на доопрацювання до законодавчого комітету проект резолюції щодо відзначення 70-ї річниці Волинський трагедії у Польщі, яка є спільною пропозицією PO i PiS.

Водночас, минулого тижня 148 народних обранців Верховної Ради від фракцій Партії регіонів та КПУ звернулися до польського Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.